Bra andrahandsvärde, stabilitet med lång hållbarhet och hög kvalitet – det är några anledningar till att jag föredrar BMW. Oavsett om det gäller begagnade eller nya bilar visar BMW igen och igen varför de är bland de största.

Personligen föredrar jag BWM modeller från 5-serien, mest för att jag gillade andra generationens E28 (första modellen med dieselmotor). Nu är BMW 5-serien framme i sjunde generationen med adaptivt chassi, modern motor -med eller utan hybrid – och förarassistanssystem. Och allt tycks visa på att det bara kommer bli bättre.

Välj BMW för hög kundnöjdhet

BMW har alltid hamnat högt i undersökningar om kundnöjdhet hos bilägare. Det var dock ett tag sedan de hamnade överlägset först. Teknikens värld rapporterade nyligen om en sådan rapport:

”BMW har för första gången kammat hem förstaplatsen i amerikanska Consumer Reports årliga rankning av bilmärken.” skriver Teknikens värld i en artikel.

Denna årliga undersökning mäter kundnöjdhet, miljöpåverkan, säkerhet, pålitlighet och ett körningstest. När alla poäng lagts ihop hamnade BMW på topp, vilket är varför även jag tycker att 2023–2024 ser ut att bli de bästa åren för BMW på länge.

BMW starka även på elbils-fronten

BMW vinner alltmer mark även bland elbilar. Modellerna som ska lanseras 2024 ser ut att vara mer kraftfulla och effektiva än vad någon annan tillverkare hittills har kunnat presentera. Jag har ännu en bit kvar innan jag funderar på att gå över till elbil, men trots det är det kul att se hur stort segment av hela bilmarknaden som BMW är framgångsrika i för tillfället. Stora tillverkare av bilbatterier använder BMW-bilar i många tester, vilket är ytterligare ett tecken på dess roll på elbilsmarknaden.

Comments are closed.