hink med städningsprodukter i hemmetJag kan finna ett lugn i att städa mitt hem och jag tycker verkligen om att ha det rent och fint omkring mig. Det ger mig ett lugn när allting hemma känns fräscht. Men att verkligen få till en ordentlig grovstädning hemma tar tid och blir kanske inte alltid lika bra när jag gör det själv. Därför vill jag dela med mig av fördelarna med hemstädning. 

 

Då och då tycker jag om att lyxa till det och verkligen få till en ordentlig grovstädning av hela hemmet med hjälp av hemstädning i Stockholm. För mig kan det ta flera timmar att verkligen städa varenda vrå av hemmet, och när jag får lite hjälp i hemmet kan jag istället lägga min tid på annat. I snitt ägnar vi kvinnor 30 minuter om dagen till att städa och det tycker jag nog är lite för mycket. Det finns ju mycket annat man vill spendera sin tid på. När någon professionell städare utfört jobbet håller resultatet i sig längre också och hemmet känns rent betydligt längre än när jag själv har grovstädat hemmet. 

Rensa hemmet från gifter med växter

Generellt har vi mycket kemikalier i våra hem och kanske extra mycket efter en ordentlig städning. Med rätt växter kan man rena luften från dessa gifter. Växter som murgröna, spjutbräken och fredskalla är både vackra att titta på men också nyttigt att ha i hemmet för luftens skull. Dessa gör både luften renare och fuktigare. Växter likt dessa har använts för att göra luften på rymdstationer renare vilket jag tycker är ett bra betyg för att dom faktiskt hjälper. En annan växt som trivs bra i mitt hem som är kanon för luften hemma är gullranka. Den är extra rolig då den är superenkel att ta sticklingar på, ett väldigt kostnadseffektivt sätt att skaffa sig fler växter på! Antingen sparar jag själv mina sticklingar för att utöka min växtsamling eller så ger jag bort de som presenter till nära och kära. Att de är otroligt lättskötta är också ett plus då de passar i alla hem, även för den där kompisen som inte har speciellt gröna fingrar.

Comments are closed.