Vill du precis som jag spara pengar och värna om miljön i ett? Då är det dags att investera i en värmepump till ditt hus. Här berättar jag vad du gör för vinst i att byta ut dina element. 

Jag kommer gärna undan med kostnader i vardagen för att ha mer över till roliga saker och aktiviteter. Jag började därför se över hur jag kunde skära ner mina kostnader på huset och ett alternativ var att skaffa en värmepump. Jag började se över mina alternativ och hittade snabbt rätt val för mig och mitt hus och jag är hur nöjd som helst. Självklart har denna förändring inte bara varit bra för min plånbok, utan det har även gynnat mig på andra sätt. 

Det bästa med att ha värmepump

Innan jag skaffade en värmepump var jag skeptiskt eftersom jag hört om många stölder, men efter mycket om och men gjorde jag slag i saken och köpte en ändå. Först och främst är det ekonomiska fördelar. Givetvis var det en högre kostnad att installera, men fördelen där var att jag kunde dra av en kostnad med hjälp av rot-avdrag. Dessutom kommer det löna sig för mig i längden med tanke på att det sänker kostnader på huset. 

Det är mycket mer miljövänligt att ha värmepump istället för att ha element. Värmepumpen kan värma upp ditt hem för mindre än hälften så många kilowattimmar som ett elektriskt element, vilket gör att det behövs inte tas lika mycket på naturens resurser för att värma upp hemmet.

Om ni också blir sugna på att skaffa en värmepump så rekommenderar jag att kontakta en expert för att vara säkra på att ni får hjälp att hitta en som passar ert hem. 

Ett problemet i dag är att det finns försäljare som inte har den elkunskap som krävs och därmed svär sig fria från sitt ansvar när värmepumpen inte fungerar som den ska, berättar Karl-Erik Olsson från Vattenfall.

Comments are closed.