När jag låter kroppen vila framför en film aktiverar jag istället hjärnan. På ett komfortabelt sätt kan jag alltså låta min hjärna få stimulans samtidigt som jag tar det lugnt och njuter i mitt hem. Här delar jag med mig av lite tips för den ultimata filmupplevelsen och hur du hittar filmer gratis. 

tittar på film på tv

Efter en lång vecka är det skönt att komma hem och bara få landa lite i sin egen bubbla. När jag vill ta det lugnt och koppla av föredrar jag att krypa ner i soffan med en stor filt och en god kopp te framför en härlig film. När jag slår på tvn finns det ofta en hel del filmer som går men ofta behöver man hoppa in mitt i filmen eller så avbryts mitt tittande av störig reklam. Därför föredrar jag streaming-tjänster när jag kollar på film. Men, att betala för medlemskap på alla olika hemsidor som erbjuder film blir för dyrt för mig så jag föredrar att streama film gratis. På så sätt får jag tillgång till en oändlighet av olika filmer att välja på. Att inte behöva betala för filmerna jag vill se passar mig perfekt och det är inte krångligare än att använda sig av något av de större betal-alternativen som finns. Enkelt kan jag få fram filmen på telefonen eller datorn och titta där eller så castar jag filmen till min tv. Har du en modernare tv är det enkelt att få upp filmen på tvn från telefon eller surfplattan. 

Film är bra för hjärnan

Att få titta på film i min ensamhet gör att jag kan få slappna av och tänka på annat ett tag än bara jobb och vardag. När jag får titta på en uppiggande komedi eller en härligt romantisk film känner jag att känslan i filmen kan smitta av sig på mig. Ibland är det också härligt att få gråta av sig lite till en sorglig film också. Att titta på film lämnar mig oftast med en härlig känsla i kroppen. Visste du att hjärnan mår bra av att titta på tv-serier och film? Framförallt så sägs tv-serier vara höjden av hjärngympa enligt en neuroforskare vid Durham University. När vi behöver följa en handling fylld av karaktärer och händelser aktiveras fler delar av hjärnan än när vi exempelvis läser en bok.


hjärnaktivitetNu kanske inte det är huvudanledningen till att just jag väljer att stanna hemma en kväll för att titta på film, men det är en skön försäkran om att jag faktiskt inte alls bara sitter hemma och slösar bort dagen. Jag tycker att det är otroligt spännande att man kan följa och mäta hjärnaktivitet för att förstå vad det är som händer i oss människor när vi tittar på film. På så sätt kan vi dels hjälpa forskningen framåt, men också påverka utvecklingen av hur filmer skrivs och produceras. Genom de insikter forskare och producenter får av att läsa av hur vi tar in film kan dom ju fortsätta producera filmer på ett sånt sätt som uppskattas av både tittaren och hjärnan. 

Comments are closed.