Att renovera eller inreda hemmets hjärta är lika viktigt för dig som bor själv som för dig som lever med någon eller i familj. Alla vill ha ett hemtrevligt kök så att de kan bjuda folk på middag, kanske en dejt eller ha tjejmiddag hemma. Det är i köket som allt spännande sker så följ med på vår lilla tipsrunda!

Att ha ett trendigt kök för en singel är det allra bästa – det blir som ett extra rum där du och din dejt eller dina kompisar kan laga mat ihop eller se varandra djupt in i ögonen medan ni dricker ett glas vin från den nya vinkylen. Samtidigt är det bra att ha fina arbetsytor. Du kan hitta bänkskiva till ditt kök från Kitchens med senaste design och toppkvalitet.

Hur inreder man ett mindre kök?

Många singelhushåll har inte råd att bo så stort, vilket gör att köket i många fall kan vara av mindre storlek. Dock kan du även inreda ett litet kök trendigt med små medel. Lite målarfärg, byten av köksluckor, handtag, tavlor på väggarna, plantor och några snygga kökslampor med romantisk belysning kan göra mycket för ett kök. Du kan även sätta upp en griffeltavla på väggen där du eller dina gäster kan lämna söta meddelanden. Griffeltavlan är också praktisk när du behöver påminna dig om olika saker.

Försök att få till så många förvaringsmöjligheter som möjligt. Då slipper du ha det plottrigt och överfullt i köket. Dock kan det vara snyggt att ha några redskap hängandes framme över köksön eller vid köksbänken eftersom de är lättåtkomliga. För vara dock den större delen av köksutrustningen undan spis och fläkt eftersom den annars drar åt sig fett och damm.

Belysningen för mysiga middagar

Det är allmänt känt att den mysigaste stämningen får du av rätt belysning. I köket kan du fixa till den på olika sätt.

  • Med takskena som har justerbara spotlights för att rikta ljuset mot rätt håll
  • En stor taklampa som dimras för ett trivsamt sken
  • Inbyggda spotlights vid arbetsytor
  • Ljusstakar (glöm inte levande ljus som aldrig kan ersätta lampans sken när det gäller dejtromantik)

Comments are closed.