Det är inte bara hemmet som ska kännas hemtrevligt – även kontoret ska vara kul att komma till om dagarna. Här delar jag med mig av mina bästa inredningstips för ett inbjudande kontor. Det kommer att göra att du vill spendera mer tid där.

Ju mysigare och hemtrevligare du har på kontoret, ju bättre jobbar du. Det kan ju faktiskt också vara så att du som jag, gått igenom en separation eller tuff tid i livet och behöver dra mig tillbaka även efter jobbet. Kontoret är en bra tillflykt, minsann. Gör som jag – investera i sköna möbler. Kontorsstolar är speciellt viktiga för ergonomin men du kan även ha en liten vilohörna på kontoret om det är tillräckligt stort.

Inred en avkopplingshörna

Jag har ett större kontor och kan stänga om mig. Det gör att det blir som ett eget litet rum som jag kan dra mig tillbaka på. Skönt när jag behöver ta en paus under dagen utan att träffa andra. Här har jag inrett med en skön liggfåtölj och lite kuddar och en filt. Liggfåtöljen kan vikas ut så det blir liggplats. En fin golvlampa har jag ställt bredvid. Även en snygg matta ligger på golvet. Enligt Café blir kontorsinredning allt mer populärt:

De senaste åren har svenskarnas kala trägolv bytts ut mot mattor i jute, rya – egentligen exakt allt som inte är ljust och fräscht.

Ergonomin viktigt

Ha alltid ett höj- och sänkbart bord på kontoret, då kan du varva mellan att sitta och stå. Se också till att du har en riktigt bra kontorsstol. Jag själv investerade i en skön gamingstol som är bekväm att sitta i många, många timmar om dagen. Det är samma typ av stolar som spelare sitter i när de spelar dataspel och dylikt.

 

Comments are closed.