Jag älskar verkligen att vara hemma och tycker därför att det är extra kul att leka och experimentera med inredningen. Att ändra på färger, former, mönster och stilar gör mitt hus mer levande och jag får den där lilla extra boosten som bara kommer när jag får låta kreativiteten löpa fritt. Så fort jag flyttar om möblerna eller skaffar några nya föremål: en kudde, en förvaringskorg, en hylla, känns det som att hela hemmet fått ett ansiktslyft. Ett lyckat sådant, åtminstone i de allra flesta fallen!

Visst har jag gjort mina missar också! Som den där gången när jag fick för mig att det skulle vara jättesnyggt att fylla hela hemmet med filmaffischer eller när jag bestämde att trädgårdsmöblerna skulle målas gula. Det var väl inte mina stoltaste ögonblick men å andra sidan är det alltid kul att ge sig hän och bara våga. Dessutom brukar jag alltid se till att köpa allt till så bra pris som möjligt och nu senast hittade jag till exempel superbra deals via en smart Homeroom rabattkod som gav mig möjlighet att shoppa lite extra.

Satsa på detaljerna

Ibland har jag mer och ibland har jag mindre! Så har det varit i hela mitt liv och jag har lärt mig att det inte behöver hindra mig alls. När jag har sparat ihop lite extra så lägger jag gärna pengarna på en resa eller större möbler, och när jag har mindre blir det detaljerna som jag fokuserar på. Faktum är att jag nästan alltid satsar på det lilla idag då jag tycker att det är mycket roligare. Detaljer som gör stor skillnad är:

  • Plädar – kan drapera soffor och stolar både inne och ute
  • Skålar – bra till förvaring och det finns hur många varianter som helst
  • Ramar – nästan lika viktiga som bilderna i dem
  • Växter – kan förändra hela intrycket i trädgården och inne i huset

Hämta inspiration överallt

Mina kompisar frågar ofta varifrån jag får alla idéer och sanningen är ganska enkel: nätet. Då menar jag inte att jag bara sitter och googlar hela tiden utan snarare att jag håller ögonen öppna efter rabattkoder och kampanjpriser i kombination med att läsa inredningsartiklar. Jag hittade till exempel ett kul förslag i inredningstidningen Residence om hur svarta detaljer kan bli snygga i ett hem, exempelvis sängkläderna för en lugn effekt i sovrummet och svarta serveringsfat för eleganta måltider.

Skapa en skön uteplats

Eftersom jag har varit hemma mer än vanligt på sistone så måste jag erkänna att jag börjat kolla på en hel del reality-serier som jag tidigare ignorerat och med handen på hjärtat är det ganska kul. Att se rika hemmafruar fajtas i Los Angeles eller Kardashian-systrarna ordna fester är inte helt fel när jag käkar middag och dessutom har jag fått massor av kul idéer till hemmet. En sådan är att göra min lilla trädgård till en veritabel lounge med hjälp av sköna utemöbler, kuddar och draperier. Jag har alltid hört att vi människor mår bra av att vistas utomhus men trodde förut att det mest handlade om frisk luft och att påta i rabatten. Nu har jag förstått att det är otroligt upplyftande att bara sitta och softa, inte minst nu när jag gjort det så mysigt.

Comments are closed.