Att få ett lånelöfte kan ibland vara klurigt, speciellt om du är singel och står för alla omkostnader själv. Vanligtvis är det enklare om man är två då banken ser att någon annan kan backa upp dig om du får svårt med återbetalningen. Det är dock inte omöjligt att få löfte om ett lån.

För att få ett lånelöfte måste du gå till en bank eller fylla i en ansökan online på bankens hemsida. Idag är det sistnämnda vanligare eftersom det tar tid att boka ett möte, bankpersonalen kanske är sjuk eller du har långt att placera dig. Lånelöftet är ett förhandsbesked på att du faktiskt får hjälp av banken när du vill köpa en bostad eller ett annat värdefullt objekt.

 

Att tänka på om du är singel och vill låna pengar

Det finns många fördelar med att vara singel men att låna pengar är inte en av dem, om du inte har en riktigt bra lön det vill säga. En person som tjänar ordentligt och har en kontantinsats för att köpa en bostad har betydligt lättare att få lån beviljade. Dock beror det naturligtvis på vad du har i övrigt, det vill säga om du har en bra kreditvärdighet, inga betalningsanmärkningar och en fast anställning. Även din övriga situation kan spela in i beslutet. Om du har ett bra jobb där din ekonomi väntas öka och banken ser att det ser bra och givande ut, kan de ge dig bättre villkor.

 

Vilken bank ska man välja?

När du har fått lånelöfte från en bank ska du inte välja det första alternativet utan att ha konsulterat andra banker och långivare också. Det kan vara så att du får ett mycket bättre lånelöfte från en annan aktör, där räntan är bättre och återbetalningsplanen ser ljusare ut. Ta därför din tid och vänta på flera lånelöften för att välja det bästa senare. Det ger dig dessutom chansen att välja ditt drömboende lättare. Med ett lånelöfte går du till mäklaren som tar fram de bästa husen eller lägenheterna åt dig. Har du tur kan du göra världens bästa investering som singel!

Comments are closed.