Nu när sommaren är här kan det väl inte bara vara jag som drömmer om att sänka mig ned i svalkande vatten, eller för all del, ta ett varmt, bubbligt och lyxigt bad en sval sommarkväll? Hur härligt vore det inte att ha den möjligheten i sin egen trädgård? Jag funderar på att köpa ett utespa för att få uppleva det.

Jag har tittat runt lite bland olika lösningar för pool och kommit fram till att det är just ett utespa jag vill ha. Nu ska jag bara komma på var det ska stå och hur jag ska inreda kring det. Jag tänkte berätta lite hur jag har tänkt kring det här med pool i den här texten.

Varför inte en vanlig pool?

Först funderade jag över om jag inte skulle köpa en vanlig pool. Jag kom dock fram till att ett utespa var det absolut bästa för mig. Det beror på att det finns så många fördelar med ett sådant. Det som lockade mig mest var att badsäsongen blir så mycket längre eftersom man kan köra ett utespa både varmt och kallt. Tänk bara att få krypa ned i varmt vatten utomhus en murrig höstkväll, eller att ta ett svalt bad när solen gassar som mest. Jag tänker också att jag ska ha härliga spastunder och ta hand om min hud i mitt utespa. Som alla säkert vet så är ju hudens utseende ett kvitto på måendet och jag vill verkligen visa min bästa sida.

En annan sak som lockade mig till ett utespa var det här inredningsreportaget som jag läste. Exakt så vill jag också ha det inrett vid mitt utespa.

Fördelar med ett utespa

• Längre säsong
• Platseffektivt
• Går att använda på flera sätt
• Ger härlig massage

Placering

Sedan kom nästa huvudbry. Var ska jag egentligen ställa mitt utespa? Det finns en hel del råd kring placering. Bland annat ska man tänka på att ställa badet i lä och även insynsskyddat. Det är också bra om det får stå på en solig plats eftersom vattnet då inte kyls lika snabbt. Det är ju naturligtvis också trevligt om man kan blicka ut över något vackert när man sitter i badet. Det lutar åt att jag kommer att placera badet på min altan för där är det soligt, insynsskyddat och kan se ut över min vackra trädgård. Dessutom får jag plats med solstolar bredvid.

Nästa fråga är om badet ska vara fristående eller nedsänkt? Nedsänkt tycker jag är snyggare, men det blir ju också lite dyrare. Å andra sidan kan ett utespa med fin utsida också vara väldigt vackert. Jag har inte riktigt bestämt mig än utan får fundera vidare. Det gäller dock att inte fundera för länge eftersom sommaren går så fort. Jag längtar nämligen tills dess att jag kan svalka mig med något annat än min luftkonditionering och en iskaffe.

Jag kan faktiskt inte bärga mig. Det ska bli så otroligt lyxigt med ett eget utespa. Det första jag ska göra när det är installerat är att bjuda hem mina väninnor till en riktig myskväll med bad.

Comments are closed.