Att leva sund och aktivt är grundläggande för en god hälsa som kommer få oss att må bättre. Har du en god hälsa minskar risken för att du blir sjuk, både fysiskt och psykiskt. Du kommer bli piggare och få mer energi som innebär att du kan hitta på mycket mer och du kommer att trivas mycket bättre med dig själv.

Att leva aktivt är en av de viktigaste faktorerna för att ha en god hälsa. Med att leva aktivt menas inte nödvändigtvis att du ska träna stenhårt sju dagar i veckan utan det handlar bland annat om vardagsmotion, sunda val och gärna något träningspass ibland. Inför ett träningspass kan det vara en god idé att dricka Nocco BCAA som ger dig energi till att prestera bättre.

Skapa hållbara vanor

aktivHållbara vanor är en grundpelare för en aktiv livsstil. Byt ut dina dåliga vanor som kan vara att du hellre ligger på soffan eller går ut och festar till att tärna och göra en hälsoplan. Sätt upp realistiska mål och gör ett avtal med dig själv att du ska klara av detta inom en viss tid. Det är även viktigt att du har koll på vad du äter. Ladda ner en hälsoapp där du enkelt kan fylla i vad du äter under dagen och kan göra en kostplan. När du fyller i och ser vad du ätit under veckan blir det lättare att veta vad du behöver ändra på.

 

En annan sak som kan påverka din hälsa otroligt mycket är sömnen. För att kunna leva ett aktivt liv behöver du få cirka 7-9 timmars sömn per natt. Se till att ha ett fridfullt sovrum där du verkligen kan koppla av och en säng som är anpassad efter just din sömnstil. När du sover bra får du gott om energi och kommer må bättre!

Comments are closed.