Under de senaste åren har jag läst kilometervis med artiklar om hur viktigt det är att sova gott. Det är bra för både den fysiska och psykiska hälsan och det är farligt att vara utan. Stressa ner, planera måltiderna, stäng av skärmarna, dra för gardinerna, undvik koffein och alkohol är bara några av råden som experterna kommer med. Lätt för dem att säga!

”Sov gott” har närmast blivit en befallning snarare än en välgångsönskan och jag tror att alla råd och rön kan få motsatt effekt. Det gör de i alla fall på mig. Eftersom jag själv periodvis lider av sömnsvårigheter har jag därför kommit fram till ett eget koncept som, peppar peppar, verkar funka. Visst händer det fortfarande att jag inte sover helt okej, men det har blivit mycket bättre sedan jag började göra följande saker.

Njut av att vara singel

En av de största fördelarna med att vara singelkvinna är att inte jag inte behöver ta hänsyn till någon annan i mitt sovrum. Jag kan inreda det precis hur jag vill och det finns ingen annan som ska ha en massaYoung,Gorgeous,Shocked,Lady,Wearing,Eye,Mask,,Hugging,Pillow,,Hiding. åsikter om ditten och datten. Vill jag ha ett nattsvart eller ett chockrosa sovrum så får jag det! För tillfället går jag igenom en blommig fas och tycker att det är jättefint att dekorera med både stora och små blommor. Jag har också upptäckt hur kul det är med snygga påslakan eftersom de kan sätta en ton i sovrummet som lätt går att ändra på. Nyligen köpte jag ett par jättefina set med allehanda blommor, men jag har också skaffat hem påslakan i olika färger och material för att matcha humöret och årstiderna, exempelvis

  • Satin – för en lyxig hotellkänsla
  • Leopardmönster – när jag känner mig lite vild
  • Storrandigt – snyggt och klassiskt

Enligt experterna är det bäst att välja lugna, lite neutrala färger till sovrummet som grått, grönt och blått men det har jag struntat i totalt. För mig är det mycket viktigare att känna friheten i att få dekorera precis som jag vill och som singelkvinna firar jag det med mina favoritfärger och -mönster i stället. Jag har också satsat på en ergonomisk kudde då jag haft lite problem med nacken – till en början var den svår att vänja mig vid men nu är jag helt såld! Att sova i en bra kroppsställning har hjälpt min sömnkvalitet jättemycket!

Sluta noja och skapa trygghet

Jag har alltid tyckt att det är mysigt att sova med en partner men med handen på hjärtat tror jag att jag faktiskt gillar singelsovandet bättre. Jag har hela sängen för mig själv och kan sova när jag vill. Ett tips från sömnexperter som jag faktiskt har anammat är att gå upp istället för att ligga och vrida och vända på migWhite,Pillows,On,A,Bed,Comfortable,Soft,Pillows,On,The när jag inte kan sova. Det behöver inte vara särskilt länge, men om jag tänder lampan och läser en stund brukar John Blund komma tillbaka. Som singelkvinna har jag också varit extra noga med att skapa en trygghetskänsla i mitt sovrum och det har jag gjort genom att placera sängen så att jag ser dörren. Inte så att jag ligger och stirrar på den hela tiden, men jag upplever bättre kontroll nu när jag har den i synfältet.

Comments are closed.