Att hitta rätt bland alla skönhetsprodukter kan kännas som att ta sig fram i en snårig djungel, särskilt om du lider av känslig hy och måste vara uppmärksam på innehåll och ingredienser. Läs mer här.

För några år sedan blev min tåliga hy plötsligt känslig för vind, sol och vissa skönhetsprodukter. De krämer som jag tidigare hade använt fungerade inte längre och huden reagerade på i princip allt. Jag fick omvärdera det som tidigare hade fungerat och börja läsa vad krämer och smink verkligen innehöll. Därför kan jag varmt rekommendera Skönhetsparadiset där du kan läsa mer om olika produkter innan du köper dem. Skönhetsparadiset recenserar bland annat olika sminktyper och krämer samt tipsar om en hel del som kan vara bra att känna till.

Prova produkter utan alkohol

Jag upptäckte till exempel att min hud reagerade starkt på produkter som innehöll alkohol, vilket bidrog till att huden kändes torr och stram. Produkter som innehåller alkohol är inte automatiskt problematiska för alla med känslig hy, men det är viktigt att ta reda på vad det är som gör att hudvården inte fungerar. Parfym är en annan ingrediens som kan förvärra problemen för den som har reaktiv hud.

Så väljer du rätt hudvård

För att huden ska må bra måste du arbeta långsiktigt och satsa på en bra hudvårdsrutin. Jag läser alltid recensioner och är uppmärksam på innehåll som kan framkalla perioder av utslag. Känslig hy är problematisk på det sättet att det är svårt att placera den i något av de tre hudtyper som det gärna talas om, nämligen normal hy, torr hy och blandhy. Jag väljer också bort produkter och smink som innehåller parabener som är ett konserverigsmedel som kan framkalla allergiska reaktioner. Alla drabbas inte av reaktioner, men jag gör det och har med tiden lärt mig vad som fungerar och vad huden genast reagerar på.

Med hjälp av en mild och skonsam hudvårdsrutin och genom att ta reda på vilka ämnen min hud inte tål lyckades jag få tillbaka en ren, klar och välmående hy. Mitt bästa tips är att läsa på och nyttja sajter som ger tips och goda råd samtidigt som du själv måste ta aktivt ansvar för din egen hud.

Comments are closed.