När man sitter hemma och inte kan hitta på något att göra, kan det vara en idé att ta itu med sina skönhetsbehandlingar och husmorsknep för att känna sig lite bättre till mods. Nu har du tid att bleka tänder hemma, fixa håret med inpackningar, färga det eller göra en kroppsbehandling i badkaret. Detta och mer därtill kan du unna dig själv hemma i badrummet.

Bleka tänderna själv är ingen konst. Det finns flera metoder med bikarbonat som sägs göra underverk med gulnande tänder. Dock är ett apotekskit eller hemmablekning som du köpt online eller på apoteket de allra bästa. När det sedan gäller andra skönhetstips, finns det gott om dem i skönhetsmagasinen och modetidningarna.

Kurera dig med härliga hemmabehandlingar

Efter en sjukdom, en separation, eller bara när du har allmänt tråkigt är det bra om du hittar några positiva stunder i vardagen. Att må bra inombords och utvändigt är a och o för ett friskare psyke. Börja med att gå över vad du helst skulle vilja ta itu med. Har du ett slitet hår, kan du be en kompis komma hem och klippa topparna eller göra det själv. Det brukar alltid finnas någon närstående som har ett gott handlag med saxen. En del kan till och med färga håret och då sparar du tusenlappar.

Att ta bad med oljor, badsalt och skum är ett annat knep för att må bättre i kroppen. Bad luckrar upp tilltäppt näsa och trånga luftvägar vilket kan vara bra att ha i åtanke om du är förkyld.

Ansiktsmasker i mängder

Låt inte gammal mat i kylskåpet stå och bli dålig. Det finns hur många ingredienser som helst som du kan använda till en djuprengörande ansiktsbehandling istället. Tomater och gurkor piggar och rengör. Gurkor är speciellt bra för trötta ögon och glåmiga ringar under ögonen. Tepåsar likaså. Yoghurt, havregryn och honung gör underverk med trist hy.

Ägg är fantastiskt att ha i håret och öl ger B-vitamin som stärker och ger liv. Du kan även ha dessa två i ansiktet blandade med andra livsmedel. Gör en rejäl gryta av mat och smet ut i ansiktet. Du kommer att känna dig fräsch som en nyponros.

Comments are closed.