Då är dagen här då jag ska bege mig mot storstan, närmare bestämt Stockholm. Nu är det bara frågan om boende kvar och då har jag bestämt mig för Östermalm. Här har jag vänner som bor och jag tycker om området. Min enda fundering är huruvida jag ska hitta ett boende som passar mig utifrån budget och andra faktorer?

Jag har fått höra att det finns bra mäklare att ta hjälp av, vilket förmodligen är det smartaste sättet för att hitta ”rätt”. Det är dock några saker jag ändå funderar på och jag tänkte ventilera lite av dessa tankar.

Hitta seriös mäklare

Det finns en uppsjö av mäklare i Storstockholm, men det är knappast alla av dessa som är experter på det område jag själv är intresserar av. Därför skulle jag vilja veta hur jag hittar bra mäklare Östermalm och helst en firma som enbart jobbar med den här delen av stan. Jag har försökt söka på ”mäklare Östermalm” och får så klart ett stort urval att kika närmare på. Däremot är det flera av de här aktörerna som inte är certifierade och heller inte lokala.

Om någon har konkreta tips på mäklare med kontor och huvudsäte på trevliga Östermalm tar jag tacksamt emot förslag. Det skulle göra processen lite enklare eftersom det blir färre firmor att jämföra och höra av mig till.

Varför just Östermalm?

Att som jag flytta från en mindre ort till Stockholm är knappast det mest lönsamma draget du kan göra som singelkvinna. Det kostar stora summor att investera i en lägenhet och inte minst på Östermalm som väl ändå får anses vara det finaste stadsområdet.

Å andra sidan tänker jag även på mitt liv vid sidan av jobbet. Jag älskar att gå ut på middag och gärna med en ny date eftersom jag kommer vilja prova på dejtinglivet i Stockholm. Östermalm bjuder på riktigt bra restauranger och jag törs ändå säga att det är här omkring jag gärna möter min framtida partner. Med tanke på att jag använder lokala dejtingappar kommer det vara ganska enkelt att träffa folk som också bor på Östermalm!

Comments are closed.